Een Iphone app maken doe je zo ( Windows en Android gebruikers niet getreurd)

By on 24 januari 2019

Ja het is waar. Het web is dood. Het is niet zo dat mensen internet niet meer gebruiken dat doen ze zeker het is gewoon dat gebruikers weggaan van de browsergebaseerde ‘web’-omgeving naar de mobiele app gecentreerde wereld.

Een snel voorbeeld: Instagram is lang een ware kracht geweest op sociaal gebied, maar het duurde jaren voordat het een op het web gebaseerde interface had. Het hele model was mobiel-gebaseerd, de website was secundair.

De moraal: het web is inderdaad dood, lang leve mobiel. Dat betekent ook dat al die uren die je besteedde aan het honen van je HTML- en CSS-vaardigheden voor niets waren. Het draait allemaal om het kunnen maken van een functionele en boeiende mobiele app.

Maar dat betekent niet (noodzakelijkerwijs) dat je een app-programmeercursus moet volgen. Net als de eerste dagen van het web zijn er verschillende tools op de markt gekomen waarmee iedereen een product kan maken met weinig tot geen programmeertaal. (Maar als je code vaardigheden hebt, zal het je de mogelijkheid geven om een ??echt uniek ding te maken).

Deze services van derden zullen zelfs het proces van het indienen van uw app bij de verschillende winkels (bijv. Google Play, de iOS App Store of de Windows Phone App Store) afhandelen. Hieronder volgen enkele van de onderstaande services, maar laten we beginnen met een zeer eenvoudig overzicht van elke omgeving en hoe u helemaal zelf kunt inbraak.

iPhone iPad: iOS

iOS

Terwijl Android het grootste van het ecosysteem is (wereldwijd), bevindt iOS zich midden in een zeer indrukwekkende comeback . En als u geld wilt verdienen, hebben iOS-gebruikers laten zien dat ze veel meer bereid zijn om daadwerkelijk geld uit te geven aan apps. Daarom is het aantrekkelijk om een iPhone iOS app te maken.

Voordat u hier aan de slag gaat, moet u ook weten dat Apple een veel strengere lock-down op zijn winkel heeft dan Google of Microsoft. Je moet de regels van Cupertino volgen.

Eerst moet je je inschrijven voor het iOS Developer Program , waarbij lidmaatschappen beginnen bij 99 euro / jaar (er zijn verschillende niveaus voor ondernemerschap en onderwijs ). Als u geen ontwikkelingshulpmiddel van een derde partij gebruikt, moet u XCode – de officiële IDE (Integrated Development Environment) voor de iOS- en Mac-omgevingen – downloaden van de Mac-app store. Je hebt niet per se programmeerkennis nodig om Xcode te gebruiken, maar het kan helpen als je in de kern van de zaak wil kruipen.

De primaire taal waarin iOS-apps zijn geschreven, is de programmeertaal Objective-C, een tutorial hierover is hier te vinden. Vorig jaar introduceerde Apple de veel minder technische Swift-programmeertaal naast Objective-C (waarover u hier meer informatie kunt vinden ).

Apple biedt hier een eenvoudige tutorial over XCode-gebruik voor iPone en iPad. Apple biedt ook een extra reeks hulpprogramma’s waarmee u uw app kunt testen, distribueren en inkomsten genereren.

Nadat uw app is ontwikkeld en getest, moet u deze ter beoordeling bij Apple indienen voordat deze in de App Store wordt opgenomen. Het officiële standpunt van Apple is dat “de beoordelingstijden kunnen variëren voor elke app.” Als uw app om de een of andere reden wordt afgewezen (de lange lijst met richtlijnen van Apple is hier ), kunt u bezwaar aantekenen bij de ‘App Review Board’. Maar uiteindelijk heeft Cupertino altijd het laatste woord.

Android

Android

Als u apps rechtstreeks naar Google Play wilt verzenden, moet u zich aanmelden voor een Google Play-ontwikkelaarsaccount . Dit kost u een eenmalig bedrag van 25 euro. Het indienen van apps op Google Play is een veel minder rigoureuze activiteit dan wanneer de App Store eenmaal is ingediend, deze binnen een paar uur beschikbaar zou moeten zijn.

Als u een overzicht wilt, biedt Google een mooie stapsgewijze trainingshandleiding voor beginnende ontwikkelaars.

Het eerste dat u hoeft te doen, is Android Studio downloaden. Hoewel er andere IDE’s beschikbaar zijn, is Studio de officiële Android-versie en kan deze worden gedownload op Windows, Mac of Linux. Als u wilt ontwerpen voor Android, kan het helpen om kennis te maken met de Java-programmeertaal. Het is niet de enige taal waarin Android-apps zijn ingebouwd, maar het is de fundamentele taal. Android Studio biedt u de mogelijkheid uw app te ontwikkelen, testen en te gelde te maken. Nadat u uw app heeft ontwikkeld en getest, publiceert u deze met behulp van de Google Play-ontwikkelaarsconsole.

Windows OS op je telefoon

Windows

Windows is verreweg de kleinste mobiele OS-omgeving, maar omdat het de Windows-desktop-, mobiele en tablet-omgevingen naadloos wil overbruggen met Windows 10, kan het robuuster worden. De tijd zal uitwijzen of deze strategie succesvol zal zijn.

Voor een overzicht van het ontwikkelingsproces heeft Windows Phone hier een leuke ontwikkelingsgids beschikbaar. Eerst moet u zich aanmelden voor een Windows-ontwikkelaarsaccount en een eenmalig bedrag van 20 euro betalen.

U moet Microsoft Visual Studio gebruiken om de apps te ontwikkelen. Windows Phone-achtige normale Windows-apps zijn geschreven in verschillende talen, waaronder C # of C ++ met XAML, C ++ met DirectX en JavaScript met HTML / CSS.

Als u wilt testen op uw telefoon, moet u deze registreren als een testapparaat , maar er zijn ook verschillende Windows Phone-emulators die u kunt gebruiken. Eenmaal voltooid, kunt u gewoon publiceren naar de Windows Phone Store .

Microsoft heeft ook een gereduceerde ontwikkelaarssuite gecreëerd in de vorm van de Windows App Studio , waarmee iedereen met een Microsoft-account met slechts een paar klikken een platformonafhankelijke Windows-app kan maken. Geen programmeerkennis vereist.

Verdwaal niet

Overrompeld ? Niet doen. We leven in het informatietijdperk, dus er zijn veel gemakkelijk toegankelijke bronnen. Als je op zoek bent naar hulp bij deze IDE’s, zijn er online een aantal nuttige onafhankelijke gidsen en forums beschikbaar (en heel veel visuele gidsen in het hele YouTube-universum).

Daarnaast zijn er een aantal externe softwareprogramma’s die speciaal zijn ontworpen voor niet-programmeurs en niet-ontwikkelaars. Elk heeft een unieke reeks aanbiedingen, waaronder kosten (sommige zullen u zelfs toestaan ??om zich als ontwikkelaar met de gevarieerde winkelposten te laten registreren, maar dit kan betekenen dat zij uw app bezitten en een hap uit de inkomsten nemen die u weet te creëren) . Dus vergelijk de vele opties die er zijn voordat je kiest.

Posted in: Phones