Los Kopen

Los Kopen

Los kopen kan je een iPhone 6 natuurlijk ook. We bedoelen daarmee eigenlijk hetzelfde als een sim only abonnement, en bij het los kopen van een iPhone 6, of welke andere smartphone dan ook, moet je er natuurlijk nog wel aan denken om ergens bij een goede provider, een sim only abonnement af te sluiten.

Anders kan je met de zelf gekochte iPhone 6 natuurlijk nog weinig beginnen.

Bij los kopen koop je dus zelf een iPhone 6, of een smartphone van een ander merk, en je sluit bij een provider van je keuze nog een sim only abonnement af.

Deze methode kost natuurlijk minder abonnementsgeld per maand, omdat in het abonnement alleen bellen, internet en berichten versturen zit. De nieuwe Smartphone heb je immers helemaal zelf gekocht, en daarvoro hoef je geen geleend geld terug te betalen.

Een voordeel van een smartphone los kopen is overigens de bruikbaarheid van het toestel, en dat is vooral handig als je na verloop van tijd toch wilt overstappen naar een andere provider.

Los kopen – altijd simlockvrij

Hoewel namelijk een abonnement inclusief toestel vaak wel in totaliteit goedkoper is dan een toestel los kopen en een sim only abonnement afsluiten, zijn de smartphones in een abonnement met toestel, vaak voorzien van een zoegenoemde simlock.

Dat wil eigenlijk zeggen dat je de betreffende smartphone alleen met het tegelijkertijd afgesloten abonnement kunt gebruiken.

Wil je overstappen naar een andere provider, dan werkt dat vaak niet omdat er een simlock op het toestel zit.

Ga je een smartphone los kopen, dan zit er nooit een simlock op het betreffende toestel, die je immers zonder abonnement hebt gekocht. Wil je dan overstappen naar een andere provider, sluit je een nieuw abonnement af, zegt het oude op, en stopt heel simpel de nieuwe simkaart in je smartphone.

Los kopen wil dus zeggen dat je nooit gebonden bent aan een bepaalde provider, maar altijd over kunt stappen, zonder simlock.