Sim Only

Sim Only

Sim Only, daarmee bedoelen we eigenlijk precies het tegenover gestelde van een abonnement inclusief nieuw toestel. Bij een sim only abonnement sluit je alleen een contract af om te kunnen bellen, te kunnen internetten en om berichten te kunnen versturen. Je krijgt dus in het afgesloten abonnement geen nieuwe smartphone.

Je moet dan ook bij een sim only, zelf zorgen voor een mobiele telefoon. Dat kan een mobiele telefoon zijn die je al hebt, of je gaat een nieuwe smartphone kopen in een telecomwinkel, of je zoekt online naar een nieuw toestel.

Eigenlijk komt het op hetzelfde neer als een iPhone 6 abonnement afsluiten, of een toestel van een ander merk inclusief abonnement. Er zijn echter een paar verschillen tussen de twee verschillende opties.

In een abonnement inclusief toestel, krijg je van de provider een nieuw toestel waarmee je kunt bellen, surfen en berichten kunt versturen. Je betaald daarvoor een hoger abonenmentsgeld per maand, omdat je de nieuwe iPhone 6 nog moet afbetalen.

Bij een sim only krijg je in het abonnement hetzelfde voor wat betreft bellen, surfen en berichten versturen. Alleen krijg je van de provider geen nieuwe smartphone. Die moet je zelf verzorgen. Misschien heb je nog een gebruikte mobiele telefoon, en aders moet je dus zelf een nieuwe kopen.

h2>Sim only of zelf kopen

Bij beide methoden kan je net zo veel bellen, je kunt net zo lang internetten en net zo veel berichten versturen.

Alleen wordt, in geval van een sim only, het gekochte toestel direct jouw eigendom. Bij een iPhone 6 abonnement leen je als het ware geld of de iPhone van de provider, en daarvoor betaal je een maandelijks bedrag, bovenop de abonnementskosten.

Wat voor jou prettiger is, dat moet je natuurlijk zelf bekijken. Wat wel zo is, bij een sim only moet je nog veel geld uitgeven aan een nieuwe smartphone, want die zijn natuurlijk best wel duur. Kijk maar eens naar de prijzen van een nieuwe Iphone 6s Plus bijvoorbeeld.

Bij een iPhone 6 abonnement betaal je Overigens vaak ook nog eens een stukje minder voor het toestel.